AKTUÁLIS


Különlegességek a Mitiszol Fesztiválon

November 14-én, szombaton rendezik meg a Millenárison a természetes italok fesztiválját, melyre több különlegességgel is készülnek a pincészetek.
Írta: Borigo


Bizonyára nagy érdeklődésre tart majd számot Sütő Zsolt, illetve a Strekov 1075 különlegessége, a Porta#2. A természetes technológiával, négy szőlőfajta négy évjáratából, héjon erjesztve, flór alatt érlelve készített, szűretlen bor a világ egyik legjobb éttermében, a koppenhágai Nomában is megtalálható. A 12 hektáron gazdálkodó pincészet a Terra Hungarica tagjaként fajélesztők, enzimek és adalékanyagok felhasználása nélkül készíti borait a felvidéki Strekov, vagyis Kürt településen.




Ott lesz a fesztiválon a Királyudvar 2012-es száraz furmintja is, amelyről a közelmúltban nem kisebb név, mint Jancis Robinson beszélt elragadtatással a blogján, ezzel ismét egy újabb lökést adva Tokaj újrafelfedezéséhez. A Master of Wine tipikus őszi borként írja le a tételt, így ez egy plusz érv, hogy aki még nem tette, megkóstolja a hétvégén.




Az autentikus borokat népszerűsítő, ötödik alkalommal megrendezett fesztiválon 11 borvidék közel 30 borászata jelenik majd meg.

Kiállítók
TERRA HUNGARICA: Barta Pince // Bott Pince // Csobánci Bormanufaktúra // Dorogi Pincészet // Gajdos Pincészet // Hollóvár // Hummel Pincészet // Kaló Pince // Karner Gábor // Kasnyik Családi Pincészet // Királyudvar // Losonci Pince // Mátyás Családi Pincészet // Maurer Oszkár // Meinklang // Orsolya Pince // Pelle Pince // Pók Tamás // Pósta Borház // Ráspi // Somlói Apátsági Pince // Strekov 1075 // Szászi Pince // Szecskő Tamás // Szentesi József // Attila Pince // Wassmann Pince // Weninger Pincészet // Wetzer Péter


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Különlegességek a Mitiszol Fesztiválon

November 14-én, szombaton rendezik meg a Millenárison a természetes italok fesztiválját, melyre több különlegességgel is készülnek a pincészetek.
Írta: Borigo


Bizonyára nagy érdeklődésre tart majd számot Sütő Zsolt, illetve a Strekov 1075 különlegessége, a Porta#2. A természetes technológiával, négy szőlőfajta négy évjáratából, héjon erjesztve, flór alatt érlelve készített, szűretlen bor a világ egyik legjobb éttermében, a koppenhágai Nomában is megtalálható. A 12 hektáron gazdálkodó pincészet a Terra Hungarica tagjaként fajélesztők, enzimek és adalékanyagok felhasználása nélkül készíti borait a felvidéki Strekov, vagyis Kürt településen.




Ott lesz a fesztiválon a Királyudvar 2012-es száraz furmintja is, amelyről a közelmúltban nem kisebb név, mint Jancis Robinson beszélt elragadtatással a blogján, ezzel ismét egy újabb lökést adva Tokaj újrafelfedezéséhez. A Master of Wine tipikus őszi borként írja le a tételt, így ez egy plusz érv, hogy aki még nem tette, megkóstolja a hétvégén.




Az autentikus borokat népszerűsítő, ötödik alkalommal megrendezett fesztiválon 11 borvidék közel 30 borászata jelenik majd meg.

Kiállítók
TERRA HUNGARICA: Barta Pince // Bott Pince // Csobánci Bormanufaktúra // Dorogi Pincészet // Gajdos Pincészet // Hollóvár // Hummel Pincészet // Kaló Pince // Karner Gábor // Kasnyik Családi Pincészet // Királyudvar // Losonci Pince // Mátyás Családi Pincészet // Maurer Oszkár // Meinklang // Orsolya Pince // Pelle Pince // Pók Tamás // Pósta Borház // Ráspi // Somlói Apátsági Pince // Strekov 1075 // Szászi Pince // Szecskő Tamás // Szentesi József // Attila Pince // Wassmann Pince // Weninger Pincészet // Wetzer Péter


« Vissza az előző oldalra