AKTUÁLIS


Borbirtok a szekszárdi dombok között

A borbirtok a szekszárdi lankák és a Lajvér-patak festői völgyében, egy 26 hektáros szőlőültetvényen terül el, amely a birtok teraszáról páratlan panorámát nyújt. A Lajvér Borbirtok nem csak látványpincészet, hanem csúcsminőségű étterem és magas színvonalú borhotel is, amely együttesen kínál helyszínt esküvőkre, céges rendezvényekre vagy baráti összejövetelekre.
Írta: Borigo


A Lajvér Borbirtok tulajdonosainak célja egy olyan látványborászat létrehozása volt, amely már első ránézésre is jól tükrözi a modern technológia és a hagyományos borkészítés egyensúlyát. Már az építészeti koncepció meghatározásakor lényeges volt, hogy a tájba megfelelően illeszkedő épületek látványukban is eltérjenek egy puszta mezőgazdasági üzemtől és kifejezzék a modern, újszerű, magas színvonalú szemléletet. Az épületek egyszerű formái a letisztultság és az újhullámos gondolkodás üzenetét hordozzák.
Lajvér Borászat
A borászat technológiai kialakítását a lehető legmagasabb minőség elérése inspirálta. Végül egy olyan borászat született a szekszárdi dombok között, mely kihasználja a természet adta lehetőségeket, harminc méter mélyen a földbe süllyesztve hasznosítja a Föld gravitációs energiáját és hőtároló képességét.
A tulajdonosok tizenkét szőlőfajtát telepítettek, de nem mindegyikből készül fajtabor. Bizonyos fajták borai számukra kedvesebbek, ha nem önmagukban kerülnek palackba. Azt vallják, hogy néha szokatlan, újszerű házasításokkal jobban ki tudják fejezni azt a filozófiát, amit a szőlőtermesztésről és borkészítésről gondolnak.
Lajvér Borbisztró
Az alapítók célja egy olyan csúcsminőségű étterem létrehozása volt a borbirtokon, ahol a látogatók és borkedvelők a borkészítés mellett kulturális és gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatnak. Ezt a célt kiszolgálva nyitották meg a Lajvér Borbisztrót, amely már látványában is jól tükrözi a modern szemlélet és a hagyományos étterem egyensúlyát. Az étlap kialakítása során is arra törekedtek, hogy élményt nyújtsanak a gasztroturisták számára, amely során az innovatív ízek találkoznak a jól megszokott ételekkel és amelyekhez jól passzolnak a birtok borai.

Lajvér Borbirtok rendezvényhelyszínként
A rendezvényhelyszín 80 fő befogadására alkalmas, amely kiváló helyszíne lehet csapatépítő tréningeknek, kisebb konferenciáknak, partneri- és családi találkozóknak.
A borhotel

A Borhotelben jelenleg 5 szoba található, így összesen 10 fő vendégfogadását biztosítják, azonban Szálkán további vendégek elszállásolását tudják megoldani transzfer segítségével.
A Lajvér Borbisztróban teljes ellátást tudnak biztosítani, délben könnyebb ebéddel, borvacsorával és egyénileg összeállított tételes borkóstolóval.

Bortúra, borkostoló, dűlőtúra

A birtok borászának vezetésével lehetőség van bepillantást nyerni a pincészet kulisszái mögé, ahol megismerhetik a modern borkészítés technológiáját. Programként ajánlják a dűlőtúrát is, amely során megtekinthetik a Szekszárdi borvidék szívét a Lajvér Borbirtok dűlőin keresztül, a Mausz-kápolnát, a szekszárdi szurdokokat, valamit a Bati-kereszt kilátót. A túra terepjárókkal zajlik a dűlőkön keresztül egy órán keresztül.
weboldal: http://lajverwine.com/
FB: https://www.facebook.com/Lajverbor/
Instagram: https://www.instagram.com/lajverborbirtok/

(x)


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013