AKTUÁLIS


Átadták az Év Bortermelője-díjat

Február 7-én vasárnap nagyszabású gálaebéd keretében adták át az Év Bortermelője-címet az idei díjazottnak, Szöllősi Mihály borásznak. A Corinthia Grand Hotelben megrendezett eseményt a hazai borásztársadalom tekintélyei mellett Dr. Áder János köztársasági elnök és felesége is megtisztelte jelenlétével.
Írta: Borigo


Mint ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a 2015-ös Év Bortermelője Szöllősi Mihály neszmélyi borász. A Magyar Bor Akadémia által idén huszonötödször odaítélt rangos elismerésért idén Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék), Jásdi István (Balatonfüred-Csopaki borvidék), Koch Csaba (Hajós-Bajai borvidék), Mészáros Pál (Szekszárdi borvidék), Szőke Mátyás (Mátrai Borvidék), valamint Szöllősi Mihály versenyzett a döntőben.




Jó bort csak kifogástalan minőségű szőlőből lehet készíteni. A pince kulcsa maga a metszőolló. Küldetésünk a neszmélyi borok világhírnevének visszaszerzése és a kulturált borfogyasztás hirdetése.” – vallja a neszmélyi borász, aki a gróf Zichy Miklós által 1830-ban épített történelmi pincében készíti-tökéletesíti borait.




A Szöllősi Pincészet legkiemelkedőbb bora az olaszrizling, mely a borvidék zászlósbora. Emellett mindegyik, a borvidékre jellemző fontosabb fehérbor megtalálható a repertoárjában: Irsai Olivér, Királyleányka, Chardonnay, Sauvignon blanc, Cserszegi fűszeres, Szürkebarát, Tramini, Zenit - többet ezek közül a díjátadót követő ebéden is megkóstolhattak a résztvevők.




A fiatal séfek új színt hoztak a gálaebédek – valljuk be – időnként egyhangú világába. Egyebek közt levegőn szárított kacsamellet, zsályás malacragu levest, tokhalfilét, valamint főételként májas hurkával, brízzel, nyelvvel és vargányával kísért borjúgerincet kóstolhattak a résztvevők, ami alatt Ökrös Oszkár, Kossuth-díjas cimbalomművész és zenekara szórakoztatta a közönséget.




Végül az állófogadáson – a desszertek és sajtok kíséretében – az idei döntősök mellett a korábbi évek díjazottjainak egy-egy borát is megkóstolhattuk.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Átadták az Év Bortermelője-díjat

Február 7-én vasárnap nagyszabású gálaebéd keretében adták át az Év Bortermelője-címet az idei díjazottnak, Szöllősi Mihály borásznak. A Corinthia Grand Hotelben megrendezett eseményt a hazai borásztársadalom tekintélyei mellett Dr. Áder János köztársasági elnök és felesége is megtisztelte jelenlétével.
Írta: Borigo


Mint ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a 2015-ös Év Bortermelője Szöllősi Mihály neszmélyi borász. A Magyar Bor Akadémia által idén huszonötödször odaítélt rangos elismerésért idén Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék), Jásdi István (Balatonfüred-Csopaki borvidék), Koch Csaba (Hajós-Bajai borvidék), Mészáros Pál (Szekszárdi borvidék), Szőke Mátyás (Mátrai Borvidék), valamint Szöllősi Mihály versenyzett a döntőben.




Jó bort csak kifogástalan minőségű szőlőből lehet készíteni. A pince kulcsa maga a metszőolló. Küldetésünk a neszmélyi borok világhírnevének visszaszerzése és a kulturált borfogyasztás hirdetése.” – vallja a neszmélyi borász, aki a gróf Zichy Miklós által 1830-ban épített történelmi pincében készíti-tökéletesíti borait.




A Szöllősi Pincészet legkiemelkedőbb bora az olaszrizling, mely a borvidék zászlósbora. Emellett mindegyik, a borvidékre jellemző fontosabb fehérbor megtalálható a repertoárjában: Irsai Olivér, Királyleányka, Chardonnay, Sauvignon blanc, Cserszegi fűszeres, Szürkebarát, Tramini, Zenit - többet ezek közül a díjátadót követő ebéden is megkóstolhattak a résztvevők.




A fiatal séfek új színt hoztak a gálaebédek – valljuk be – időnként egyhangú világába. Egyebek közt levegőn szárított kacsamellet, zsályás malacragu levest, tokhalfilét, valamint főételként májas hurkával, brízzel, nyelvvel és vargányával kísért borjúgerincet kóstolhattak a résztvevők, ami alatt Ökrös Oszkár, Kossuth-díjas cimbalomművész és zenekara szórakoztatta a közönséget.




Végül az állófogadáson – a desszertek és sajtok kíséretében – az idei döntősök mellett a korábbi évek díjazottjainak egy-egy borát is megkóstolhattuk.


« Vissza az előző oldalra