AKTUÁLIS


Portugieser du Monde

A Pécsi Borozó szerkesztősége 2016-ban negyedszer rendezi meg a Portugieser du Monde-ot, azaz a portugieser termelők és borok nemzetközi szemléjét. A közép-európai fajtaversenyt április elsején, míg a közönség számára is nyitott kóstolóprogramot és díjátadó ünnepséget április másodikán, szombaton délután rendezik meg Pécsett, a Zsolnay Negyedben.
Írta: Borigo


A portugieser, régi nevén kékoportó – mely portugizer, purtugizac, blauer portugieser, portugieser, porthogese, portugalske modre, modrý portugal, sőt portugais bleu néven is ismeretes – Közép-Európa egyik meghatározó fajtája, amely paradox módon mégis ritkán kerül reflektorfénybe. A portugieserre elsősorban könnyű, friss borként tekintenek, holott sokkal többre is képes, ahogy ezt a korábbi versenyek már bizonyították. Megállja a helyét frissen, de acéltartályban vagy akár barrique hordóban érlelve, kései szüretként vagy házasítási alapborként is.




A rendezvény nem nőhette volna ki magát Pécs városának hathatós segítsége nélkül: a nemzetközivé bővített portugieser-seregszemlére tavaly már 8 országból közel 70 bor érkezett, idén pedig csak a bírálóbizottságban várhatóan 12 ország képviselteti magát Közép-Európán túl Portugáliától Dél-Koreáig. A zsűrielnök szerepét immár második alkalommal tölti be dr. Kosárka József borakadémikus.

A borversenyre a pincészetek négy kategóriában nevezhették boraikat: friss, 2015-ös portugieserek, régebbi évjáratú portugieserek, portugieser alapú (min 25%) házasítások, illetve az idei évtől külön kategóriát kapnak a portugieserből készült fehérborok, rozéborok és pezsgők. A Pécsi Borozó szerkesztősége által rendezett versenyről alább találunk bővebb információt:

www.pecsiborozo.hu/portugieser


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Portugieser du Monde

A Pécsi Borozó szerkesztősége 2016-ban negyedszer rendezi meg a Portugieser du Monde-ot, azaz a portugieser termelők és borok nemzetközi szemléjét. A közép-európai fajtaversenyt április elsején, míg a közönség számára is nyitott kóstolóprogramot és díjátadó ünnepséget április másodikán, szombaton délután rendezik meg Pécsett, a Zsolnay Negyedben.
Írta: Borigo


A portugieser, régi nevén kékoportó – mely portugizer, purtugizac, blauer portugieser, portugieser, porthogese, portugalske modre, modrý portugal, sőt portugais bleu néven is ismeretes – Közép-Európa egyik meghatározó fajtája, amely paradox módon mégis ritkán kerül reflektorfénybe. A portugieserre elsősorban könnyű, friss borként tekintenek, holott sokkal többre is képes, ahogy ezt a korábbi versenyek már bizonyították. Megállja a helyét frissen, de acéltartályban vagy akár barrique hordóban érlelve, kései szüretként vagy házasítási alapborként is.




A rendezvény nem nőhette volna ki magát Pécs városának hathatós segítsége nélkül: a nemzetközivé bővített portugieser-seregszemlére tavaly már 8 országból közel 70 bor érkezett, idén pedig csak a bírálóbizottságban várhatóan 12 ország képviselteti magát Közép-Európán túl Portugáliától Dél-Koreáig. A zsűrielnök szerepét immár második alkalommal tölti be dr. Kosárka József borakadémikus.

A borversenyre a pincészetek négy kategóriában nevezhették boraikat: friss, 2015-ös portugieserek, régebbi évjáratú portugieserek, portugieser alapú (min 25%) házasítások, illetve az idei évtől külön kategóriát kapnak a portugieserből készült fehérborok, rozéborok és pezsgők. A Pécsi Borozó szerkesztősége által rendezett versenyről alább találunk bővebb információt:

www.pecsiborozo.hu/portugieser


« Vissza az előző oldalra