GASZTRONÓM


Keleti konyhanyitás

A kiváló bor- és kávékínálatáról ismert Kelet Kávézó és Galéria melegkonyhával erősített, ami több szempontból is jó hír. Egyrészt vége az eddigi alkoholtilalomnak és egész nap mérhetnek sört-bort. Másrészt a konyha eddig is ígéretes volt – de csak szendvicseket, salátákat és hermelint lehetett kapni. Az új étlap nem a bisztrós fine dining vonalat képviseli, hanem a becsületes, egyszerű de igényes vonalat képviseli. Nincs több kérdés, kipróbáltuk.
Írta: Borigo


A budai oldalon, a Gárdonyi térnél található Kelet a nyitás óta eltelt szűk két évben az egyik legnépszerűbb találkozóponttá nőtte ki magát a mindinkább galériás-kávézós negyeddé alakuló Bartók Béla úton. A falakon könyvek, az ajtó mellett egy kínai agyagkatona, a borlapon pedig megtaláljuk többek között a Jackfall és BGB borait is. Apropó borok: melegkonyha híján, a közelben fekvő iskola miatt, eddig csak este 8 után kortyolgathattunk itt. Nem egyszer próbáltunk meg alkudozni, de nem volt kegyelem és nem volt alkohol…


Kelet Kávézó és Galéria Facebook


Az étel- és itallapon a kiváló Casino Mocca-kávék mellett eddig olyan talányos nevű dolgok szerepeltek, mint a hermelin (a híres cseh marinált camembert) vagy a Dudák (ez egy cseh kisüzemi sör). Az ételek terén eddig sem volt rossz a kínálat: a füstölt harcsás és a pikáns indonéz mogyoróvajas szendvics, valamint a Kelet tál (zöldcurrys kőrözött, pikáns mogyoróvaj, paprika chutney, indonéz savanyúság, kovászos kenyér) is jó választás volt. Mindez Tom, a holland séf műve, aki hosszú éveket töltött el Magyarországon és kiválóan ismeri a magyar konyhát és nyelvet. Most az év nagyobb részében Hollandiában tartózkodik, de mivel igazi élet- és konyhaművész, az új étlap megalkotására azonnal visszatért.


Kelet Kávézó és Galéria Facebook


A levesek közül a gyömbéres-kókusztejes répalevest és a harira marokkói lencselevest is kipróbáljuk, utóbbi igazi telitalálat, tartalmas, pikáns, izgalmas. Ha szeretnénk, kérhetünk rá konfitált csirkemellet is. A mediterrán quiche szintén jól sikerült, szárított paradicsommal, kapribogyóval, fetával és bazsalikommal dobták fel. Szerintünk sör- vagy borkorcsolyaként is megállja a helyét, de egy délutáni uzsonnára is tökéletes választás.


Kelet Kávézó és Galéria Facebook


Azok sem fognak éhen maradni, akik valami komolyabbra vágynak, Tom nekik két curryt talált ki, mindkettő jázmin rizzsel és pikáns indonéz savanyúsággal érkezik. A húsos verzióban a gombócokra karakteresebb szósz kerül, a gombás-tofus változatra lágyabb. A szószok íze rendkívül összetett, a lime mellett izgalmas keleti fűszereket fedezhetünk fel bennük.




A Kelet egyik nagy erénye, hogy mernek várni. Nem egyből akarnak mindent: keresgélnek, válogatnak, kísérleteznek, így a végén, ami az asztalra vagy a poharakba kerül, az minőségi és nincs meg minden második sarkon. Érdemes benézni hozzájuk.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
GASZTRONÓM


Keleti konyhanyitás

A kiváló bor- és kávékínálatáról ismert Kelet Kávézó és Galéria melegkonyhával erősített, ami több szempontból is jó hír. Egyrészt vége az eddigi alkoholtilalomnak és egész nap mérhetnek sört-bort. Másrészt a konyha eddig is ígéretes volt – de csak szendvicseket, salátákat és hermelint lehetett kapni. Az új étlap nem a bisztrós fine dining vonalat képviseli, hanem a becsületes, egyszerű de igényes vonalat képviseli. Nincs több kérdés, kipróbáltuk.
Írta: Borigo


A budai oldalon, a Gárdonyi térnél található Kelet a nyitás óta eltelt szűk két évben az egyik legnépszerűbb találkozóponttá nőtte ki magát a mindinkább galériás-kávézós negyeddé alakuló Bartók Béla úton. A falakon könyvek, az ajtó mellett egy kínai agyagkatona, a borlapon pedig megtaláljuk többek között a Jackfall és BGB borait is. Apropó borok: melegkonyha híján, a közelben fekvő iskola miatt, eddig csak este 8 után kortyolgathattunk itt. Nem egyszer próbáltunk meg alkudozni, de nem volt kegyelem és nem volt alkohol…


Kelet Kávézó és Galéria Facebook


Az étel- és itallapon a kiváló Casino Mocca-kávék mellett eddig olyan talányos nevű dolgok szerepeltek, mint a hermelin (a híres cseh marinált camembert) vagy a Dudák (ez egy cseh kisüzemi sör). Az ételek terén eddig sem volt rossz a kínálat: a füstölt harcsás és a pikáns indonéz mogyoróvajas szendvics, valamint a Kelet tál (zöldcurrys kőrözött, pikáns mogyoróvaj, paprika chutney, indonéz savanyúság, kovászos kenyér) is jó választás volt. Mindez Tom, a holland séf műve, aki hosszú éveket töltött el Magyarországon és kiválóan ismeri a magyar konyhát és nyelvet. Most az év nagyobb részében Hollandiában tartózkodik, de mivel igazi élet- és konyhaművész, az új étlap megalkotására azonnal visszatért.


Kelet Kávézó és Galéria Facebook


A levesek közül a gyömbéres-kókusztejes répalevest és a harira marokkói lencselevest is kipróbáljuk, utóbbi igazi telitalálat, tartalmas, pikáns, izgalmas. Ha szeretnénk, kérhetünk rá konfitált csirkemellet is. A mediterrán quiche szintén jól sikerült, szárított paradicsommal, kapribogyóval, fetával és bazsalikommal dobták fel. Szerintünk sör- vagy borkorcsolyaként is megállja a helyét, de egy délutáni uzsonnára is tökéletes választás.


Kelet Kávézó és Galéria Facebook


Azok sem fognak éhen maradni, akik valami komolyabbra vágynak, Tom nekik két curryt talált ki, mindkettő jázmin rizzsel és pikáns indonéz savanyúsággal érkezik. A húsos verzióban a gombócokra karakteresebb szósz kerül, a gombás-tofus változatra lágyabb. A szószok íze rendkívül összetett, a lime mellett izgalmas keleti fűszereket fedezhetünk fel bennük.




A Kelet egyik nagy erénye, hogy mernek várni. Nem egyből akarnak mindent: keresgélnek, válogatnak, kísérleteznek, így a végén, ami az asztalra vagy a poharakba kerül, az minőségi és nincs meg minden második sarkon. Érdemes benézni hozzájuk.


« Vissza az előző oldalra