GASZTRONÓM


Húsvéti étel-bor párosítások

Különleges ételekhez különleges bor jár, az étel-bor párosításban pedig a legfontosabb a harmónia. Papliczky Gábor, a Sidewayz Borkereskedés munkatársa ezért egy ajánlót állított össze, amelynek segítségével bárki ötletet, inspirációt kaphat és feldobhatja a - lássuk be, helyenként unalmas - húsvéti menüsort.
Írta: Borigo


BGB-Bauer Kékfrankos Rozé 2015
Közepes pinkes színvilág rózsaszínes reflexszel. Illata nagyon vonzó és határozott, egyszerre epres és málnás, ha citrust is akarunk mondani, akkor inkább narancs. Savai szinte tökéletesek, egyszerre lendületes és selymes, de a korty kerek. A bor sokkal inkább a gyümölcsös vonalat képviseli, mint a szikár-ásványosat. Nagyon jól iható, és hosszú, kellemes rozé.
Ár: 1.500 Ft körül
Fogás: A piknikkosár nélkülözhetetlen kelléke




Kvaszinger Birtok Furmint 2013
Érett, közepesen intenzív szalmasárga színű, igen vékony, víztiszta gyűrűvel. Markáns, ígéretes, illatában és ízében teljesen hasonló díszítéssel. Közepesnél nagyobb testű bor, melyben a hordóhasználat szépen beépül, remek fűszerként egészíti ki az ízképet. Egyensúlya kifogásolhatatlan. Nagyon hosszú, emlékezetes tétel.
Ár: 2.000 Ft körül
Fogás: Érlelt sonkatekercs fonott kaláccsal és fűszervajjal

Szent Donát Meszes 2013
Kifejezetten érdekes illat pici férfiparfümmel, éppen érett szőlővel, barackkal, körtével, egressel, valamint izgalmas gyógynövényekkel. Szájban remek savkészletet kapunk, amely selymes, de lendületes, egyensúlya tökéletes, a bor betölti a szájat. Ki kell emelni eleganciáját, amelyet a kivételes struktúra okoz. Nagyon szép bor, amely hosszú ásványossággal búcsúzik.
Ár: 3.500 Ft körül
Fogás: Húsvéti sonka tésztában sütve tormás majonézzel




Bencze Birtok Pinot Noir 2013
Közepesen mély színvilág, alig-alig barnás széllel. Illatában elsőre egy kis toast-os érintés, de az érett gyümölcsök és az erdős-gombás vonal is fellelhető. Kóstolva az ízek nagyon hasonlók, a szerkezet finom és elegáns, a savak szépek, az egyensúly tökéletes, a tanninszerkezet arányos. Vibráló, szép bor, amely szinte csúcsán van, de még van tartalékja is.
Ár: 2.000 Ft körül
Fogás: Rozmaringos bárányborda medvehagymás puliszkával

BGB-Bauer BGB 2013
Ebben az évjáratban merlot és kékfrankos szerepel a házasításban. Közepesen koncentrált, rubin színű bor, sötét maggal. Illata markáns, főleg a piros bogyós gyümölcsös uralkodnak benne, de némi pihentetés után érezhetünk pörkölési aromákat, illetve pikáns fűszereket. Szájban közepes teltség, vibráló savak és fiatal tanninszerkezet köszön vissza, az ízvilágban a fajtákra jellemző gyümölcsösség árad. Fiatal tétel, amiben bőven van még potenciál.
Ár: 3.000 Ft körül
Fogás: Pikáns fűszerekkel pácolt báránycomb krumplikrokettel




Château Pajzos-Megyer Hárslevelű Késői Szüret 2013
Sokrétű illat aszalt kajszival, darjeeling teával, szép fűszerkészlettel, mindezt elegánsan, hosszan, mindig más arcát mutatva. Kóstolva nagy test, hömpölygő szerkezet, szép savak, komoly mélységek. Az ízkép az illathoz hasonlóan összetett, gyümölcsös, fűszeres, citrusos, mézes, ásványos, a lecsengés pedig szinte végtelen.
Ár: 4.000 Ft körül
Fogás: Túrótorta karamellréteggel és friss eperrel


A felsorolt borok megvásárolhatóak a Sidewayz Borkereskedésben. A kiváló tételekhez párosított ételekhez jó étvágyat kívánunk!


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
GASZTRONÓM


Húsvéti étel-bor párosítások

Különleges ételekhez különleges bor jár, az étel-bor párosításban pedig a legfontosabb a harmónia. Papliczky Gábor, a Sidewayz Borkereskedés munkatársa ezért egy ajánlót állított össze, amelynek segítségével bárki ötletet, inspirációt kaphat és feldobhatja a - lássuk be, helyenként unalmas - húsvéti menüsort.
Írta: Borigo


BGB-Bauer Kékfrankos Rozé 2015
Közepes pinkes színvilág rózsaszínes reflexszel. Illata nagyon vonzó és határozott, egyszerre epres és málnás, ha citrust is akarunk mondani, akkor inkább narancs. Savai szinte tökéletesek, egyszerre lendületes és selymes, de a korty kerek. A bor sokkal inkább a gyümölcsös vonalat képviseli, mint a szikár-ásványosat. Nagyon jól iható, és hosszú, kellemes rozé.
Ár: 1.500 Ft körül
Fogás: A piknikkosár nélkülözhetetlen kelléke




Kvaszinger Birtok Furmint 2013
Érett, közepesen intenzív szalmasárga színű, igen vékony, víztiszta gyűrűvel. Markáns, ígéretes, illatában és ízében teljesen hasonló díszítéssel. Közepesnél nagyobb testű bor, melyben a hordóhasználat szépen beépül, remek fűszerként egészíti ki az ízképet. Egyensúlya kifogásolhatatlan. Nagyon hosszú, emlékezetes tétel.
Ár: 2.000 Ft körül
Fogás: Érlelt sonkatekercs fonott kaláccsal és fűszervajjal

Szent Donát Meszes 2013
Kifejezetten érdekes illat pici férfiparfümmel, éppen érett szőlővel, barackkal, körtével, egressel, valamint izgalmas gyógynövényekkel. Szájban remek savkészletet kapunk, amely selymes, de lendületes, egyensúlya tökéletes, a bor betölti a szájat. Ki kell emelni eleganciáját, amelyet a kivételes struktúra okoz. Nagyon szép bor, amely hosszú ásványossággal búcsúzik.
Ár: 3.500 Ft körül
Fogás: Húsvéti sonka tésztában sütve tormás majonézzel




Bencze Birtok Pinot Noir 2013
Közepesen mély színvilág, alig-alig barnás széllel. Illatában elsőre egy kis toast-os érintés, de az érett gyümölcsök és az erdős-gombás vonal is fellelhető. Kóstolva az ízek nagyon hasonlók, a szerkezet finom és elegáns, a savak szépek, az egyensúly tökéletes, a tanninszerkezet arányos. Vibráló, szép bor, amely szinte csúcsán van, de még van tartalékja is.
Ár: 2.000 Ft körül
Fogás: Rozmaringos bárányborda medvehagymás puliszkával

BGB-Bauer BGB 2013
Ebben az évjáratban merlot és kékfrankos szerepel a házasításban. Közepesen koncentrált, rubin színű bor, sötét maggal. Illata markáns, főleg a piros bogyós gyümölcsös uralkodnak benne, de némi pihentetés után érezhetünk pörkölési aromákat, illetve pikáns fűszereket. Szájban közepes teltség, vibráló savak és fiatal tanninszerkezet köszön vissza, az ízvilágban a fajtákra jellemző gyümölcsösség árad. Fiatal tétel, amiben bőven van még potenciál.
Ár: 3.000 Ft körül
Fogás: Pikáns fűszerekkel pácolt báránycomb krumplikrokettel




Château Pajzos-Megyer Hárslevelű Késői Szüret 2013
Sokrétű illat aszalt kajszival, darjeeling teával, szép fűszerkészlettel, mindezt elegánsan, hosszan, mindig más arcát mutatva. Kóstolva nagy test, hömpölygő szerkezet, szép savak, komoly mélységek. Az ízkép az illathoz hasonlóan összetett, gyümölcsös, fűszeres, citrusos, mézes, ásványos, a lecsengés pedig szinte végtelen.
Ár: 4.000 Ft körül
Fogás: Túrótorta karamellréteggel és friss eperrel


A felsorolt borok megvásárolhatóak a Sidewayz Borkereskedésben. A kiváló tételekhez párosított ételekhez jó étvágyat kívánunk!


« Vissza az előző oldalra