GASZTRONÓM


Mit kóstolt a zsűri a Bocuse D’or európai döntőjén?

A Bocuse d’Or a vilg leghíresebb szakácsversenye, amelynek Budapesten megrendezett európai fináléját magyar séf, Széll Tamás és csapata nyerte. Az Onyx séfje magabiztosan bánt az alapanyagokkal és saját állítása szerint még soha nem sikerült ennyire jól az elképzelt ételkompozíció, mint a versenyen. A különös hangulatú szakácsviadalon a dunai kecsege és a gímszarvasborjú voltak a megadott kötelező alapanyagok. A verseny egyben kiváló lehetőség volt arra is, hogy a magyar borokkal ismerkedjen az európai gasztroelit.
Írta: Borigo


Ahogy Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke hangsúlyozta, hogy mind a versenyen, mind a kísérőrendezvényeken (a gálavacsora, a welcome fogadás és a Diner des Grand Chefs menüsorához) is kizárólag magyar borokat szolgálnak fel. A verseny a gasztronómiai élet középpontjába állítja néhány napra Magyarországot, így a kiváló ételsorok mellett remek bemutatkozási lehetőség ez a magyar borászatnak is. A döntőn két pincészet jelenik meg boraival, a Grand Tokaj és a villányi Sauska Pincészet, sőt, a tokaji ház a versenyterület VIP területének hivatalos borszponzoraként is jelen volt az eseményen. Lássuk az ételek és borok párosításait!


Trademagazin


A Pesti Vigadóban megrendezett Diner des Grands Chefs vacsora három fogásához a Grand Tokaj tételeit kínálták: a pataki pisztrángból, medvehagymából és burgonyából álló egyik fogáshoz a Grand Tokaj 2015-ös Furmintját, a tenglici spárgával felszolgált nyúlcombhoz a 2015-ös Kővágó Furmintot, míg az Eper Concertohoz a pincészet 2013-as 6 puttonyos Szarvas Aszú borát párosították. A menüsor része volt a dupla bárányborda „Fontjoncouse/Budapest” burgonyaágyon, báránycsülök gulyásnak készítve köménnyel és paprikával meglepetés kenyérben, tavaszi kucsmagombákkal is, ehhez a 2012-es Sauska Kékfrankost lehetett kóstolni.


Bortársaság


A verseny egész ideje alatt a zsűritagok asztalán a Grand Tokaj 2015-ös Kővágó Furmintja és a Sauska 2011-es Cabernet Franc-ja foglalt helyet. A Furmint különlegessége, hogy újhordós erjesztésének és érlelésének köszönhetően ízében egyfajta füstösség, a furmintszőlő testessége és karaktere együtt jelenik meg a vibráló grépfrútos gyümölcsösséggel. A modern, harmonikus és gyümölcsös Cabernet Franc a villányi terroir és a bordói fajta találkozása kiváló lehetőségeket rejt magában, a borvidék védjegyévé válhat a nemzetközi piacon is.




A versenyt követő exkluzív vacsorán az ünnepi hangulat megfelelő kísérői lehetnek a Grand Tokaj már említett tételei: a nagy testű, hosszú lecsengésű ásványos, sós jellegű 2015-ös Grand Tokaj Kővágó Furmint és a 2013-as Szarvas Aszú. Villányból a Sauska főként hűvösebb siklósi területek érett terméséből származó dinamikus, 2011-es kékfrankos alapú Cuvée 11 bora is fellelhető volt a vacsora kínálatában.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
GASZTRONÓM


Mit kóstolt a zsűri a Bocuse D’or európai döntőjén?

A Bocuse d’Or a vilg leghíresebb szakácsversenye, amelynek Budapesten megrendezett európai fináléját magyar séf, Széll Tamás és csapata nyerte. Az Onyx séfje magabiztosan bánt az alapanyagokkal és saját állítása szerint még soha nem sikerült ennyire jól az elképzelt ételkompozíció, mint a versenyen. A különös hangulatú szakácsviadalon a dunai kecsege és a gímszarvasborjú voltak a megadott kötelező alapanyagok. A verseny egyben kiváló lehetőség volt arra is, hogy a magyar borokkal ismerkedjen az európai gasztroelit.
Írta: Borigo


Ahogy Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke hangsúlyozta, hogy mind a versenyen, mind a kísérőrendezvényeken (a gálavacsora, a welcome fogadás és a Diner des Grand Chefs menüsorához) is kizárólag magyar borokat szolgálnak fel. A verseny a gasztronómiai élet középpontjába állítja néhány napra Magyarországot, így a kiváló ételsorok mellett remek bemutatkozási lehetőség ez a magyar borászatnak is. A döntőn két pincészet jelenik meg boraival, a Grand Tokaj és a villányi Sauska Pincészet, sőt, a tokaji ház a versenyterület VIP területének hivatalos borszponzoraként is jelen volt az eseményen. Lássuk az ételek és borok párosításait!


Trademagazin


A Pesti Vigadóban megrendezett Diner des Grands Chefs vacsora három fogásához a Grand Tokaj tételeit kínálták: a pataki pisztrángból, medvehagymából és burgonyából álló egyik fogáshoz a Grand Tokaj 2015-ös Furmintját, a tenglici spárgával felszolgált nyúlcombhoz a 2015-ös Kővágó Furmintot, míg az Eper Concertohoz a pincészet 2013-as 6 puttonyos Szarvas Aszú borát párosították. A menüsor része volt a dupla bárányborda „Fontjoncouse/Budapest” burgonyaágyon, báránycsülök gulyásnak készítve köménnyel és paprikával meglepetés kenyérben, tavaszi kucsmagombákkal is, ehhez a 2012-es Sauska Kékfrankost lehetett kóstolni.


Bortársaság


A verseny egész ideje alatt a zsűritagok asztalán a Grand Tokaj 2015-ös Kővágó Furmintja és a Sauska 2011-es Cabernet Franc-ja foglalt helyet. A Furmint különlegessége, hogy újhordós erjesztésének és érlelésének köszönhetően ízében egyfajta füstösség, a furmintszőlő testessége és karaktere együtt jelenik meg a vibráló grépfrútos gyümölcsösséggel. A modern, harmonikus és gyümölcsös Cabernet Franc a villányi terroir és a bordói fajta találkozása kiváló lehetőségeket rejt magában, a borvidék védjegyévé válhat a nemzetközi piacon is.




A versenyt követő exkluzív vacsorán az ünnepi hangulat megfelelő kísérői lehetnek a Grand Tokaj már említett tételei: a nagy testű, hosszú lecsengésű ásványos, sós jellegű 2015-ös Grand Tokaj Kővágó Furmint és a 2013-as Szarvas Aszú. Villányból a Sauska főként hűvösebb siklósi területek érett terméséből származó dinamikus, 2011-es kékfrankos alapú Cuvée 11 bora is fellelhető volt a vacsora kínálatában.


« Vissza az előző oldalra