GASZTRONÓM


Borok és ételek - tippek húsvétra

Néha van úgy, hogy nincs ötletünk új ünnepi ételekre, új receptekre, színekre és ízekre, és főleg nem arra, hogy ezt a megfelelő borokkal is párosítsuk. Papliczky Gábor, a Sidewayz Borkereskedés munkatársa egy nagyon izgalmas listát állított össze.
Írta: Borigo


Il Colle Treviso Spumante Brut DOC
Halvány citromsárga színű, apró, de erős habzású a pohárban. Illata frappáns, virágos, picit citrusos. Szájban eléggé karakteres a felhabzása, ami igazán könnyen ihatóvá teszi. Finomra hangolt tétel a mindennapokra.
Ár: 3.050 Ft
Fogás: Cukkinis pite mogyoróhagymával és snidlinggel




Homola 100% Balaton 2016
Szürkebarát, tramini és olaszrizling alkotta reduktív házasítás. Illatában trópusi gyümölcsök és szőlővirág, a kortyot néhány gramm maradék cukor teszi teljessé, amit a ropogós, üde savak és kellemes mineralitás kísér.
Ár: 1.890 Ft
Fogás: Kecskesajt vinaigrette-s kevert salátával




Németh János Riesling 2015
Lendületes, barátságos illattal nyit: szőlő- és barackvirág, déligyümölcsök és gyógynövények. Kóstolva kirobbanó savak, krémes szerkezet, az ízképben citrusok, ásványosság, virágpor, fehér húsú gyümölcsök. Hosszú lecsengés, izgalmas, elegáns kivitelezés.
Ár: 2.890 Ft
Fogás: Húsvéti tormás tojássaláta


BGB-Bauer Rozé Cuvée 2016
Pinkes színvilág hagymahéj reflexszel. Illata határozott, főleg málnás és cseresznyés. Remek szerkezetű bor, jó savakkal, jó egyensúllyal. Ízeiben teljesen visszaköszönnek az illat részletei, lecsengése pedig kellemesen hosszú. Lendületes, szépen elkészített bor.
Ár: 1.550 Ft
Fogás: Főtt sonka kemény tojással és hónapos retekkel




Bencze Birtok Pinot Noir 2015
Közepesen mély rubin megjelenés, enyhén barnás széllel. Illatában finom fajtajelleg cseresznyével, gyógynövényekkel, érintésnyi fűszeres háttérrel. Kóstolva remek savkészlet, feszes, de csiszolt csersav, érett piros bogyós gyümölcsök garmadája és egy kevés csonthéjas. Fiatal kora ellenére már most is nagy élvezetet nyújt.
Ár: 3.050 Ft
Fogás: Zöldfűszeres báránycomb kápia paprikás bulgurral




Ipacs Szabó István Inni Jó
Intenzív illatvilág, amelyben a villányi termőhelyi jelleg mellett különös lendület mutatkozik friss feketebogyós gyümölcsösséggel, szép zöldfűszer csokorral és pici hordóhatással kiegészülve. Kóstolva is marad a lendület, szerkezete feszes és precíz, savai nagyon jók, teste közepes. A bor valójában 2014-es, de ez nem szerepel a címkén. Sokan meghátrálnak az évjárat hallatán, ebben az esetben feleslegesen. Nagyon jó inni, nomen est omen!
Ár: 2.680 Ft
Fogás: Pikáns fűszerekkel sült mangalica szűz medvehagymás krumplipürével.




Zsadányi TKJ Furmint Édes 2015
Friss ropogós illat: szőlőlé, sárgabarack, citromolaj, lime. Nagyon behízelgő, kellemes illat. Közepes test, alacsony alkohol érzet, leginkább a gyümölcsökre építő bor. Jó ivású tétel, amiből simán kérsz még egy pohárral, annyira itatja magát. Gyümölcsei: friss csemegeszőlő, érett barack, sárgadinnye. Közepes lecsengésében szintén a gyümölcsök játsszák a legnagyobb szerepet.
Ár: 1.990 Ft
Fogás: Túrótorta friss eperrel


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013