HÍRSZÜRET


Megjelent az Alexandra Étterem- és borkalauz

A második alkalommal megjelent kalauz a hazai éttermek mellett a borokat is méltatni kívánja, mindezt a jól ismert Michelin és a GaultMillau ötvözeteként, amolyan kelet-európai megoldásként.


Az ötlet egyébként fantasztikus, és a kritikusok is jól dolgoztak, igyekeznek mindent a helyén kezelni és ez így jó.

Lássuk az idei érdekességeket és eredményeket.

A legjobb éttermek listája:

1. Costes Restobar 15 pont,
2. Chateau Visz (Visz) 14,5,
3. Csalogány 26 14,
4. Enoteca Corso (Pécs), 13,5,
5. Onyx 13,
6. Ráspi (Fertőrákos) 12,5,
7. Bock bisztró 12,5,
8. Fausto’s 12,5,
9. Alabárdos 12,5,
10. Fuji 12,5
11. Arany kaviár 12,5,
12. Imola udvarház (Eger) 12 pont



Az Év felfedezettje Litauszki Zsolt lett, aki egy éve jött haza Ausztriából, és március végéig vezettte a Maligán borétteremmet. A Legjobb magyar konyha címet a Bock bisztró, a Kiváló borpince és sommelier-t a balatonszemesi Kistücsök nyerte el. Az ítészek szerint a Legjobb szerviz a Fausto’s étteremben van, a Magyar gasztronómia reménysége pedig Molnár Gábor, az Enoteca Corso (Pécs) séfje. Ez utóbbi címet az a 30 év alatti séf nyerheti el, akinek az étterme bekerül az első húsz helyezett közzé. Még egy különdíj talált gazdára a kalauzban, a Világszínvonalú termék, amelyet elsőként a Rózsavölgyi csokoládémanufaktúra termékei érdemeltek ki.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013