HÍRSZÜRET


Újra nyit a Pomo D'Oro

Baráti, családias hangulatú ebéden fogadta tegnap első vendégeit Gianni Annoni felújított, kibővített étterme, a Trattoria Pomo D'Oro. A vendéglő mostantól nem csak az olasz konyha, hanem a vérbeli olasz Martini koktélok szerelmeseit is arra csábítja, hogy töltsenek el néhány felejthetetlen órát az Arany János utcában.


Gianni a saját kezével bontotta a téglát és maga felügyelte a felújítás minden mozzanatát a Pomo D’Oroban. A vendéglős hamisítatlan olasz helyet hozott létre, ahol a vendégek házias, itáliai ízeket élvezhetnek, és ahol az sem okoz gondot, ha egy kisgyermekes család szeretné elkölteni vasárnapi ebédjét. Ugyanis a számos újdonság közt, amit a hely kínál, a lisztérzékenyek különleges igényeit is figyelembe vevő ételkínálaton és a cukrászdán kívül egy különterem is van, ahol tárgyalások, üzleti ebédek is bonyolíthatók, hétvégente pedig ez a terem a gyerekek birodalma.



Az igazi olasz életérzés persze nem csupán az ételek, de az italok is hozzátartoznak, így a Pomo D’Oro mostantól a Martini teljes kínálatát felvonultatja, hogy a vendégek a klasszikus Dry-ba, vagy a friss és üde Rosato-ból készülő, vérbeli mediterrán koktélokba kortyolva a dolce vita-ba is belekóstolhassanak.
Gianni az átalakított étterem első vendégeinek egy könnyed welcome drink után isteni lazacot, parmezán-falatkákat kínált, ezután eredeti itáliai rizottó következett, majd csokoládés és krémes, vaníliás-tejszínes gelato-val ért véget az első ebéd az új Pomo D’Oroban.
Aki maga is meg szeretné csodálni a megújult éttermet, megízlelné Gianni elsőrangú olasz-magyar szakácsválogatottjának főztjét, és inna egy kellemes koktélt, az látogasson el a Pomo D’Oro-ba, amely negyedikén nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.
Akik az olasz ízekre nem akarnak csütörtökig várni, otthon is könnyedén elkészíthetik a Gianni-féle Martini Martinissima koktélt, ami egész biztosan olasz pezsgést visz a hétköznap estékbe.



Martini Rosato Martinissima Gianni ajánlásával



Egy citromot vágj négyfelé, dobd egy pohárba,
a levét törőfával nyomkodd ki.
Keverj el benne egy kávéskanál porcukrot.
Töltsd fel a poharat jéggel,
majd öntsd fel Martini Rosatoval.


Az ajánláson túl fontosnak tartunk megjegyezni néhány követendő példát!
A különteremben direkt kisgyermekes anyukák részére alakítottak ki dolgokat, nyugodt körülmények között lehet akár szoptatni, akár pelenkázni a csöppségeket. (Ez vajon miért nem általános dolog ebben az országban?!) A borválaszték igen parádésra sikeredett, nem szeretnénk lelőni a poént, de akinek a pénztárcája engedi, az ne csak a borlapot forgassa, hanem nyugodtan kérdezzen rá a sommeliereknél a választékban nem szereplő borokra is. Az is tény, hogy aki mostantól többféle minőségi grappa közül szeretne választani, az szintén Giannihoz kell, hogy menjen...

© BORIGO Online Bormagazin


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013