HÍRSZÜRET


Húsz éves az MVI, gálaest lesz Tatán

November 5-én a tatai Hotel Gottwaldban tartja gálaestjét megalakulásának 20. évfordulója alkalmából a Magyar Vendéglátók Ipartestülete. Izgalmas gasztro estre van kilátás!


A jeles évforduló alkalmából a tatai Hotel Gottwald Wellness & Spa éttermében neves hazai séfek kapják kezükbe a fakanalat (sous vide gépet, habverőt, folyékony nitrogénes edényt...), hogy elkápráztassák a nagyérdeműt.

Program:

 

18:30 - érkezés a bálterembe, üdvözlő italok.

19:30 - megnyitó

19:45 - a vacsora kezdete. Az ötfogásos gálavacsora elkészítésében közreműködő séfek: Gottwald Szilárd (Gottwald Étterem),  Kovács Lázár (CBA, Lázár séf), Bicsár Attila (Alabárdos), Jászai Tibor (Prímás Pince), Vidák Zoltán (Rókusfalvy Fogadó), Nyíri Sándor (Aranykaviár), Papp Lajos (La Fiesta), Katona György (Biarritz), Jahni László (Kistücsök). A vacsora narrátora Kovács Lázár. A borokat a borászok mutatják be.

A vacsorát követő tánchoz az élőzenét tánczenekar biztosítja:

00:00 - éjféli büfé

00:30 és 1 óra között tombolasorsolás

Belépőjegy ára: 15.000 Ft/fő

Az MVI tagjai részére: 12. 000 Ft/fő

Kedvezményes szobaár a Hotel Gottwaldban, a bálon történő részvétel esetén: 14.000 Ft/2fő/éjszaka reggelivel + IFA
Hotel Gottwald Wellness & Spa
2890 Tata, Fekete u. 1.
Tel.: +36-34-586-114
e-mail: info@gottwald.hu
www.gottwald.hu

Jegyigénylés
Az MVI titkárságán:
1138 Budapest, Párkány u. 46. fszt.3.
Tel.: +36-1-239-9371
e-mail: info@mvi.hu
www.mvi.hu
www.facebook.hu/vendeglatok


A menü:



Welcome Drink
Chateau Vincent Chardonnay Brut (Garamvári Szőlőbirtok)
Irsai Olivér 2010 (Szöllősi Pincészet)
Frissen facsart narancs juice
Szénsavas és szénsavmentes ásványvíz

Amuse Bouche falatok
Mini rakott hering saláta
Kocsonyázott füstölt tokhal
/Arany Kaviár Étterem, Budapest: Nyíri Sándor konyhafőnök/

Kacsamell falatok fahéjas szilva zselével
Sertés szűz falat vilmoskörte habbal
/La Fiesta Party Service: Papp Lajos konyhafőnök/

Hideg előétel
Körtés házi nyúl rolád zöld salátával
Királyleányka 2010 (Kősziklás Borászat)
/Kistücsök Étterem, Balatonszemes: Jahni László konyhafőnök/

Leves
Tárkonyos leves fürjből, fácánból - fenyőmagos vadkacsa máj zselével
Pinot Noir Rosé 2011 (Kősziklás Borászat)
/Lázár Chef, Budapest: Kovács Lázár/

Meleg fogás közi halétel
Tiszai harcsafilé és fasírt kelkáposztával, hagymás burgonyával
Sauvignon Blanc 2010 (Kősziklás Borászat)
/Alabárdos Étterem, Budapest: Bicsár Attila konyhafőnök/

Főfogás
Borjúgerinc peisli mártással, libamáj saláta, ribizlis céklahab, rakott zöldség
Villányi Tenkes Cuvée 2007 (Malatinszky Kúria)
/Rókusfalvy Fogadó, Etyek; Prímás Pince, Esztergom; Biarritz Étterem és Kávézó, Budapest: Vidák Zoltán, Jászai Tibor, Katona György konyhafőnökök/

Desszert
Mandulás csokoládé tokaji redukcióval, posírozott birsalmával és nugáttal töltött rétes, gránátalma espuma
Tokaji Aszú 6 puttonyos 2004 (Kiss István Családi Pincészete)
/Petre Cukrászda, Tata: Petrezselyem Antalné Gyöngyi cukrász mester/

Minden terítékhez frissen sütött házi pékárut és pilismaróti kézműves vajat adnak.

Éjféli büfé
Korhely leves füstölt mangalica csülökkel
Juhbeles virsli mustárral és tormával
Ízelítő az Ister Granum régió sajtjaiból Rétki Gábortól
/Hotel Gottwald Wellness & Spa, Tata: Gottwald Szilárd konyhafőnök/

A 20 éves ünnepi tortát Petrezselyem Antalné Gyöngyi készíti el.

Végezetül az érdeklődőknek még egyszer szíves figyelmükbe ajánljuk az ipartestület honlapját. (www.mvi.hu)


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013