HÍRSZÜRET


Márton-napi borfesztivál a Gellértben

Borok, libák, fűszerek... Ez várható a Danubius Hotel Gellért és a Szent Gellért Gyógyfürdő ünnepi programjában. Meg még sok minden más.
Írta: Borigo


Idén is érdemes lesz Márton-nap környékén a Szent Gellért tér környékére látogatni: a hotelben és a fürdőben színes, minden gasztró- és borrajongót kielégítő programkínálat várja a vendégeket.




November 5-én sörkurzussal egybekötött skót-magyar sörvacsorával indul a program a Gellért Sörözőben. A stand up comedyvel felérő kurzust Katona Csaba történész tartja, a vacsora pedig Paul Mizener, skót mesterszakács és Frideczky András, a Gellért Söröző séfjének közreműködésével készül.

A borfesztiválon közel 70 hazai borászat és 3 pálinkafőzde mutatja meg termékeit november 6-án és 7-én. A korlátlan bor- és pálinkakóstolás 17 órától 22 óráig tart. Közkívánatra idén is Liszkay Mihály, a világot járt zongorista fűszerezi meg játékával a kóstolást.

A borfesztivál alatt az idén megújult Gellért Söröző&Brasserie és a magyar kortárs gasztronómia legjobbjai közül további négy étterem is színre lép. Főszerepet kapnak a fűszerek az 5 Étterem 5 Fűszer borvacsora keretében, és az Alabárdos, a Gellért Söröző, a Viator Étterem, a Mák Bistro és a Laci! Konyha! összefogása szenzációs menüt ígér. Bicsár Attila, Frideczky András, Gyurik Gábor, Mizsei János és Mogyorósi Gábor egy-egy fűszert szólaltatnak meg a fogásokban.




A Gellért lakosztályétterem a már fogalommá vált lakáséttermek exkluzív változata. Idén újra megnyílik erre az alkalomra a negyedik emeleten lévő, lélegzetelállító kilátást nyújtó 422-es deluxe apartman. A limitált létszámú, prémium kategóriás vacsora páratlan gasztronómiai élményt ígér, ahol Nieto Mercedes, világhírű hastáncosnő és Héjja László, a Gellért Hotel vezető séfjének közös vacsoraestje a kelet varázsát idézi meg. Az ételspecialitásokat a Gellért Aranysapka-díjas mesterszakácsa, Héjja László álmodta meg, aki bejárta az egész világot, és Ázsia, Kína és az arab országok gasztronómiája nagy hatással volt rá.

Szintén ez a lakosztály ad helyet a szálloda építésének korszakát, a Nagy Gatsby Amerikájának hangulatát megidéző, limitált létszámú, prémium kategóriás vacsorának. Az ételekről Héjja László, a Gellért Hotel vezető séfje, a műsorról Váczi Eszter énekesnő és Gátos Iván zongoraművész gondoskodnak.

A Márton-napi after party este 10 után kezdődik a Szt. Gellért Gyógyfürdő csarnokában. November 6-án, pénteken fellép a Sister Act -Tóth Vera és Tóth Gabi, valamint DJ Garami, november 7-én, szombaton pedig a Kiscsillag koncertje után az Anima Sound System DJ Set.




Vasárnap egy gasztronómiai mérföldkő tanúi lehetünk. Márton-napi Sunday brunch keretében Héjja László, a Gellért vezető séfje mellett a vasárnapi ebéd vendége lesz a meghökkentő ízeiről méltán híres Wang Mester és a modern japán konyhaművészet legismertebb hazánkban élő képviselője, Maki Chef, akik elkészítik a világ első Pekingi libáját, Liba sushi-ját és Boros libapaprikását is.

A programokról részletes információkat itt találunk:
http://www.borfesztivalgellert.hu/programok/


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013