HÍRSZÜRET


Borjog és Bormarketing Konferencia

2016. március 3-ra újra konferenciára hívják a borászokat, szakújságírókat, jogászokat, kormányzati szervek képviselőit, bormarketing szakembereket és minden érdeklődőt, hogy megvitassák az aktuális borjogi kérdéseket és párbeszédet kezdeményezzenek a hazai bormarketing irányvonalairól. Az esemény szervezője dr. Prónay Bence, jogász és Rókusfalvy Pál, borász, marketingszakember.
Írta: Borigo


A konferencia kiemelt célja, hogy felületet biztosítson a szőlőbor ágazatot segítő véleményformáló gondolatoknak és teret adjon a szakmát érintő érdemi kommunikációnak. A rendezvényt a Boscolo New York Palota Róma termében tartják. Jelentkezni lehet a www.borjog.hu/konferencia oldalon; a produkcio@roxer.hu címen; illetőleg a www.aborkonferencia.hu oldalon.


A KONFERENCIA RÉSZLETES PROGRAMJA

9.30 órától
MEGNYITÓ, SZAKMAI KÖSZÖNTŐ
Kis Miklós Zsolt, Miniszterelnökség, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

MODERÁTORI KÖSZÖNTŐ
Rókusfalvy Pál

10.00-10.25 Megújul a HNT – A magyar borászat jövőképe
Előadó: Légli Ottó, elnök, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

10.25-10.50 Tokaji jövőkép / programok tervek a szőlőbor ágazat fejlesztésére
Előadó: Héjj Dávid, miniszterelnöki biztos

10.50-11.05 Kávészünet

11.05-11.30 Ágazati összefogás – közös stratégia, közös lehetőségek
Előadó: Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató helyettese

11.30-11.55 Jövedéki szabályok változása – jelentős könnyítések a szőlőbor ágazat számára
Előadó: Dr. Bogdány Viktor tanácsadó, Nemzetgazdasági Minisztérium

11.55-12.20 Az eredetvédelem jelentősége a magyar borászatban
Előadó: Gál Péter, Földművelésügyi Minisztérium; eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár

12.20-12.45 Az európai agrártermékek promóciója, a borászat lehetőségei.
Előadó: Sárecz László, tanácsadó, Földművelésügyi Minisztérium

12.45-13.40 Állófogadás

13.40-14.05 Adminisztrációs terhek - eredmények, elvárások
Előadó: Dr. Brazsil Dávid, főtitkár, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

14.05-14.30 Hagyomány, minőség, ár
Előadó: Szepsy István, borász, Szepsy Pince

14.30-14-55 Magyar bor a gasztronómia szolgálatában - Bocuse D’or
Előadó: Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke

14.55-15.10 Kávészünet

15.10-15.35 A Junibor működése, céljai
Előadó: Hernyák Tomi és ifj. Gál Tibor, a Junibor elnöke és alelnöke

15.35-15.50 Wine in Moderation, the social responsibility movement of the wine sector
Előadó: Stylianos Filopoulos, Director – Wine in moderation

15.50-16.15 Wilhelm Klinger, Managing Director, Austrian Wine Marketing Board - Az előadás egyeztetés alatt

16.15-17.15 Bormarketing kerekasztal - Téma: „Stratégia és finanszírozás”

Irányított kerekasztal beszélgetés az alábbi résztvevőkkel:
Balassa István (borász, Balassa Bor)
Dr. Brazsil Dávid (főtitkár, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa)
Ditz Edit (nemzetközi borakadémikus)
Frittmann János (borász, Frittmann Borászat)
Új Péter (főszerkesztő, 444.hu)


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013