HÍRSZÜRET


Adj nevet a bornak!

Elindult a borbár-összefogás névpályázata: nyolc borbár, egy pince, egy borkereskedés és egy bormédium összefogásából fog megszületni az a kékfrankos bor, amellyel a kezdeményezés résztvevői a Kárpát-medence egyik legfontosabb szőlőfajtájára szeretnék a figyelmet felhívni. A közös bor névadásába a felek vendégeiket is bevonják, akik a www.nevetadokabornak.hu weboldalon adhatják le névötletüket, cserébe pedig értékes nyeremények várják őket.
Írta: Borigo


Igyál jó bort, igyál helyi bort!

Borkulturális, mi több, borbár-kulturális mozgalomként definiálja magát az az újonnan létrejövő szerveződés, amely a Doblo Wine & Bart, a 0,75 bistrót, a Palackot, az Andante Borpatikát, a kecskeméti Köz’Pontot, az ETAP Wine Bart, a Tasting Table-t, a VinoPiano Borbárt, továbbá a Bortársaságot, a Sebestyén Pincét (Szekszárd) és a Wine Flow boros oldalt tömöríti. A kezdeményezés első körben egy egyenpalackozású bort, egy bisztróstílusúra hangolt, csavarzárral ellátott, szekszárdi kékfrankost kíván létrehozni. A választással a Kárpát-medencei szőlőfajták népszerűsítése a cél, így a jövőben a „bárbor”-szortiment további helyi fajtákkal fog bővülni.

A mozgalom fontosnak tartja a tudatos, minőségi és mértékletes borfogyasztást, amely népszerűsítésére közös programokat – borbártúrákat, közösen szervezett vidéki pince- és dűlőtúrákat, egymásnál történő vendégszerepléseket – dolgoz ki.




A mozgalom első aktivitása a fent említett, közösen létrehozott kékfrankos bor, amelynek alapanyagát a szekszárdi Sebestyén Pince biztosítja. A fiatal szekszárdi borász, Sebestyén Csaba 2017 tavaszára tervezi a bor piaci bemutatását. A bor a mozgalom tagjainál lesz kapható, kóstolható.

Adj nevet a bornak!

A www.nevetadokabornak.hu weboldalon a borbárok névadásra biztatják meglévő és leendő vendégeiket, akik ezzel együtt értékes, a nyolc borbár által felajánlott nyereményekkel gazdagodhatnak. Mint a honlapon olvasható: „Rövid és frappáns nevet szeretnénk, amit jó érzéssel írunk rá a nagy gonddal elkészített borunkra. Olyat, ami kifejezi mindazt, amiről kezdeményezésünk szól. A szakmaiságot, a jókedvet, a bor szeretetét és a közösségben gondolkodást.”

A nyeremények között aszú-, pezsgő-kóstolóprogramot, de tematikus esteken való részvételt is lehet nyerni. A 2016. december 12. és 2017. január 1. között beküldött ötletek közül választják ki a három legjobbat, amit 2017. január 2.-től január 15.-ig közönségszavazásra bocsájtanak.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013