HÍRSZÜRET


Indítsd roséval a nyarat!

Fűben heverni, rosét rendelni, Veled szemezni, egy jó burgert megenni. Egyre csak szeretni, a buliban elveszni, végül egymásra találni!
Írta: Borigo


Azt mondják, minden csoda három napig tart, akárcsak a Rosalia Fesztivál a főváros szívében. Május 12-14. között életre kel a park, rózsaszínbe öltözik a Városliget. Rosé, pezsgő, finom borok, street food, koncertek, és persze szerelem Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválján. Több mint 50 borász borai mellett a street food ételek legfrissebb kínálata is bemutatkozik. A színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja a borozókat: fellép többek között Bye Alex és a Slepp, a Muriel, a Zaporozsec, a Blahalouisiana, és DJ Juhász Laci. A Fonó izgalmas és fiatalos folklór programmal készül: néptáncos flashmob a Hősök teréről, bemutatkozik az örökvidám Vadrózsák Néptáncegyüttes, részesei lehetünk az egykori táncházmozgalom újra gondolt hangulatának.


Fotó: Szigetváry Zsolt


Gasztronómia

A roséhoz, gyöngyöző és habzó borhoz, pezsgőhöz szinte bármilyen étel illik, amit szívesen fogyasztunk sétálás közben. A fénykorát élő „street food” irányzat változatos gasztronómiai kínálattal készül az idei Rosaliára is. Felfedezésre vár a bisztró konyha kínálata, sajtok és sonkák világa, a kemencés buci, kolbászkák kenyértölcsérben, lepénykenyérben kínált hazai felvágottak, vasalós lepény, különleges burgerek. Újdonságként mutatkozik be az olasz panini és a piadina, az olasz lepénykenyér. Az édesszájúak sem maradnak éhesek, lesz kürtőskalács, bonbonok, csokoládés finomságok, macaronok, főzött fagylaltok, rétesek és finom kávé.

Fesztivál színpad

A Rosalia színpadán gazdag zenei kínálat vár mindenkit, igazi borozgatós és egyben bulizós hangulat szórakoztatja a vendégeket. Május 12-én, pénteken 15.30-kor jazzes hangulatot teremt Rafael Márió, közreműködik Rabóczki Balázs. Őket követi a Muriel sajátos hangzású, dal- és fülközpontú, a hazai piacon egyedülálló progresszív popzenével. Az ünnepélyes megnyitót követően, 20.00 órakor ByeAlex és a Slepp lép színpadra, akik kellőképp felpezsdítik a hangulatot a nagy buli előtt, amikor is DJ Juhász Laci szolgáltat változatos hangulatot. A közönségtől függően bármi előfordulhat: hiphop, rnb, house, dnb, rock vagy akár dubstep.

A szombat ismét jazz hangulattal indul: 15.30-kor az egyre népszerűbb Early Morning Jazz formáció mutatkozik be első ízben a Rosalián. Őket követően egy sajátos, vidám, improvizációkkal teli órát tölthetünk el az európai szinten is jegyzett szájharmonikással, Pribojszki Mátyással és bandájával. Az esti koncertet a 10 éve, egy tehetségkutatón felfedezett Zaporozsec adja este 8 órától. A koncert után éjfélig DJ Juhász Laci keveri a zenét.

A vasárnapot a népzene és a folklór határozza meg, a megszokottól eltérően nagyon vidám és fiatalos stílusban. 11 órakor egy néptáncos flashmob indul a Hősök teréről. A színpadhoz érve a stafétát átveszi a Vadrózsák Néptáncegyüttes, akiket élőben kísér Pálházi Bence és bandája. 13 órától a BaHorKa tart igazi táncházat, nem csak gyerekeknek. Ebéd után a Hurdy Gang játszik, később a Táncművészeti Egyetem táncosai lépnek fel. A Rosalia záróakkordjait 18 órakor a Blahalouisiana adja, akik pár éve robbantak a köztudatba és azóta is töretlenül hódítják az igényes zenére éhes szíveket.


Fotó: Szigetváry Zsolt


Liget Bora választás

Kerestetik a tavasz legnépszerűbb roséja! A nagy népszerűségnek köszönhetően idén is folytatódik a Liget Bora választás a Rosalián! Közel 40 kiváló rosé verseng a kitüntető címért – van köztük csendes és buborékos is. Aki szeretne részt venni a szavazáson, nem kell mást tennie, mint a versenyben induló rosék közül minél többet megkóstolni, majd a 3 legkedvesebb bort ízlés alapján rangsorolni. Aki szavazatát a helyszínen sétáló hostesseknek, vagy a Liget Ponton adja le, meglepetésben részesül.

Gyerekeknek

A Rosalia ideális időtöltés a kisgyermekes családoknak is. A fesztiválon a gyerekek kipróbálhatják, milyen autót vezetni, közlekedni. A ŠKODA KRESZ Parkban felállított közlekedési táblák és lábbal hajtható kisautók mókás, de biztonságos szórakozást nyújtanak a kicsiknek. A gyermekmegőrzőként is működő Szittya Pita kenyérsütő játszóházban és a Kürtős Legenda műhelyében a dagasztás, sütés, kürtőskalács készítés fortélyait is megtanulhatják a gyerekek, a kifejezetten számukra készített kellékekkel berendezett mini konyhában. Vasárnap táncház és gyerekprogram a színpadnál, ahol a Liget színező sarok mellett kedves arcfestést is kaphatnak a gyerekek. A rendezvény alatt a Városliget hatalmas füves területei, focipályái, bmx és roller pályája, játszóterei nyújtanak teljes kikapcsolódást a családok számára.

Belépés: ingyenes. A borkóstoláshoz 1000 forintért kristály kóstolópohár vásárolandó. Aki elővételben vásárol poharat, elkerülheti a sorban állást, és egy ajándék borkóstolót is kap a helyszínen. A rendezvény fizetőeszköze az 500 forintért bérelhető és feltölthető Festipay fesztiválkártya, illetve ingyenesen használható az érintés nélküli MasterCard PayPass és VISA payWave bankkártya.


Fotó: Szigetváry Zsolt


Tölts el egy szép májusi napot a városligeti fák árnyékában, beszélgess, borozgass, falatozz, élvezd a koncerteket és válaszd ki idei kedvenc rosédat, pezsgődet!

Időpont: 2017. május 12-14.

Helyszín: Budapest, 14. kerület, Városliget, Vajdahunyadvár mögötti árnyas rét

www.rosalia.hu


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013