PROGRAMOK

Champagne a Holdon

Budapest elsőszámú evőpiaca és gourmet találkozóhelye, a Hold utcai Belvárosi Piac ismét egy izgalmas gasztro-eseménynek ad otthont. November utolsó vasárnapján délutánba nyúló villásreggelire várják a pezsgők, pontosabban a champagne-ok rajongóit.


Évek óta pezseg a hazai italkultúra, egyre több buborékot kortyolunk a gyöngyöző boroktól a proseccókon át a hazai gyártású pezsgőkig, és ma már a champagne-ok is kelendőek.
Noha számos étterem és bár tart a választékában champagne-okat, első alkalommal szerveződik olyan esemény, ahol nem szakmai kóstolón vagy nagyszabású vacsoraprogramon, hanem egy sokkal lazább, de nagyon stílusos reggelizőnap keretében lehet ismerkedni az eredetvédett francia pezsgők széles választékával.

A Champagne a Holdon rendezvény célja, hogy az ünnepi szezon elején vendégül lássa mindazokat, akik reggel kilenctől már szívesen csatlakoznak egy bohém gasztro-bulihoz. Ahol a palackokat akár szablyázni is lehet, s a töltött poharak mellé osztriga, kaviár, de akár változatos smørrebrød-ok, fűszeres csiga, vagy kacsakolbász is rendelhető.

Tizenkét étterem várja a látogatókat, s erre az alkalomra érkezik a balatonszemesi Kistücsök és az Arany Kaviár. Nyitva lesznek a piac legnépszerűbb helyei, köztük a Michelin-csillagos Széll Tamáshoz és Szulló Szabinához köthető Stand25 Bisztró, az egyik legvagányabb séf, Bíró Lajos mindkét üzlete; A Séf utcája és a Buja Disznó-k, Lakatos Márk Lakatos Műhelye, s még Szabó Győzővel is koccinthatunk a Steamboo-ban! Az orosz fine dining-ot és a népi konyhát egyaránt jól ismerő Nyíri Szása ismét lenyűgöző fogásokkal készül a Moszkva Téren, s a Haxen Market, a Vörös Homár, a Kandalló Market, a Gusto Delicate Budapest, valamint az újonnan nyíló Société.demo is különlegeset alkot erre az alkalomra.

Az éttermek egy-egy champagne-házat is képviselnek, és készülő fogásaikat is ezek a pezsgők inspirálják. A földszinti közösségi piac helyén Champagne-korzó várja a látogatókat, ez a sétálókóstoló helyszíne, ahol a champagne-standok kínálatából válogathatunk.


A pezsgő hangulatot ehhez illő zenékkel is inspiráljuk, a Max&Kata gitárduó, valamint a Swing á la Django formáció szórakoztatja a közönséget. Sikkes öltözetet kap a helyszín, de a piaci jelleg persze megmarad, és akár érezhetnénk magunkat Párizsban vagy Lyonban is, de november 26-án Budapest egyik legszebb vásárcsarnoka „fürdik” a champagne-ban.

Az eseményre látogatók elővételben a champagneaholdon.eventbrite.com oldalon, és a helyszínen, készpénzes és kártyás fizetéssel is megvásárolhatják belépőiket, s érkezéskor máris egy pohár ajándék MUMM-mal kezdhetik a napot. A belépőjegy ára (3990 Ft) nemcsak az első pohár pezsgőt tartalmazza, hanem a programokon való részvételt is, a kóstolandó buborékok vásárlása pedig a standoknál és az éttermekben történik, készpénzes fizetéssel.

A választék:
MUMM, Dom Pérignon, Duval Leroy, Gosset, Paul Bara, Pol Roger
Bollinger, Drappier, Louis Roederer, Taittinger, Billecart-Salmon, Moët&Chandon, Veuve Clicquot, Ruinart, Krug, Piper-Heidsieck, Laurent-Perrier, Charles Heidsieck


« Vissza az előző oldalra
BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013