BORIGO - Középpontban a bor - Online bormagazin
AKTUÁLIS

Tavaly nyáron ötödével nőtt a borfogyasztás a Sziget nyári rendezvényein az előző évhez képest, és ebben kulcsszerepet játszik a fesztiválokon elérhető borok magas minősége is. Éppen ezért a Borháló Borkereskedés úgy döntött, nem változtat a bevált recepten, és idén is a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok lesz a Sziget-fesztiválok borainak hivatalos szállítója.
Sok hazai borász próbál felelni arra a kérdésre, hogy milyen a jó fehér bor. Gilvesy Róbert szenvedélyes maximalizmusa, a pincészet jellegzetes, élettel teli borai megadják erre a választ.
A Balaton az a szó, amely sokunk szívét pozitív élményekkel tölti meg. Ha a környéken járunk, úgy gondolunk rá, mint egy másik univerzumra.
Interjú Jerome Szkutaval, Franciaország budapesti nagykövetségének főszakácsával, a nagykövetségi rezidencia menedzserével, aki 2016-ban érkezett Budapestre.
Tízedik alkalommal és teltházzal szervezte meg az Etyeki Kúria a hagyományos Pinot Noir Vertikális Kóstolóját.
A gasztronómia két fenegyereke, Deli János és Kerekes Sándor régóta ismerik egymást, most végre összeálltak: tavaly szeptemberben Gléda néven nyitottak közös, saját éttermet a Budapesten, budai hegyekben.
A IX. Egri Csillag Fellövésnek ismét a Líceum adott helyet. Az Egri Tavaszi Fesztivál nyitóprogramjának eseményén húsz egri termelő kínálta 2018-as egri csillagját.
Már típussá vált ama borászok halmaza, akik gyerekkoruk helyszínére visszatérve megvalósítják álmaikat, és felépítenek egy modern, a kor technikai és szemléleti színvonalán mozgó kis pincészetet. Az egész országban találkozhatni ilyen fiatal párokkal, mert ilyen vállalkozásba csak párosan lehet fogni.
Még a szeptemberi, Somlón megtartott Juhfark Ünnep kapcsán úgy éreztük, hogy részletesebben meg kell kutatnunk a témát. E helyen a rendezvény házigazdájával, Tornai Tamással készült interjúnkat közöljük.
Június elején Portugáliában, a Douro-völgyében rendezték azt nemzetközi szakmai konferenciát és bortúrát Douro Internacional címmel.
Az biztos, hogy ez itt a világtörténelem utolsó cikke a Winelife Borászatról, viszont az első, ami a Linzer-Orosz Borászatról szól.
Badacsony és a Balatoni Borrégió emelkedőben, bő évtizede tán, hogy elindult az új hullám, ami elmossa a régi paradigmát és olyanná teszi Magyarország legszebb helyét, amilyennek lennie kell. Az újra nyíló badacsonytomaji St. Orbán Étterem panorámateraszán Laposa Zsófia, Laposa Bence és Kardos Gábor válaszolt a Balaton Borrégió fejlesztésével kapcsolatos kérdéseinkre.
Az Etyeki Kúria hatalmasat fejlődött az elmúlt években, most ennek a történetét mutatjuk be.
Szeptember 15-én már harmadik alkalommal rendezik meg a Somlón a Juhfark egyedülálló, reprezentatív bemutatóját, ahol a fajta összes kiemelkedő tétele megkóstolható.
Far Norbert, a Lajvér főborásza a legjobb színeket szövi bele a szekszárdi borokba.
A tolcsvai Helia-D Herba-kastély.
Aktívak voltak a külföldi licitálók.
Újabb egyedülálló kezdeményezéssel éltek Villányban, megalkották a REDy-t, a könnyű, jól iható bisztróbort.
A Pajzos főborásza a meseszép Hercegkútról.
A Lajvér szálkai birtoka többek között borászatnak, étteremnek és borhotelnek is helyet ad.

Archívum >>

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013