BORIGO - Középpontban a bor - Online bormagazin
BORFOLIÓ

A FREYWILLE bécsi ékszermanufaktúra ünnepi boroscímkéi kiváló magyar borokra kerültek.
Nyit a vásárlók felé a Château Suduiraut.
A Champagne és Pezsgő Világbajnokság díjátadó gáláján a 11 National Champions nagydíj egyikét vehették Londonban a somlóiak.
A Szent Donát olaszrizlingje mostantól egy 3 Michelin-csillagos flamand étterem kínálatában szerepel.
Megújult a badacsonyi borház eddig is igen látványos dizájnú címkéje.
A Bloomberg listája az idei év top10 vétele közé sorolja a tarcali borászat 2012-es száraz furmintját.
A mádi borászat Vision nevű, 2013-as évjáratú száraz fehér válogatásbora aranyérmet nyert a Decanter Asia Wine Awards 2015 világversenyen Hongkongban.
Aradon jártam, a legendás Tulipánban egy barátom meghívására. A sok hazai borász által már jól ismert helyen ezúttal egy új arc mutatkozott be a Ménesi Borvidékről.
Ritka eset, hogy egy forgalmazó maga jelentkezik, hogy kóstoljuk be szortimentjük egy részét. Nos, most a Lidl tette ezt, az áruházlánc azt tervezi, hogy az őszi szezonra különleges francia kínálattal lepi meg vásárlóit.
Nem is igaz, mert csak kis részben állt cseh borokból az a halom palack, amit Ördögh Bálint (bbcgoodfood) és Pintér Árpy (Pixeltaster) hoztak egy Kassa-Máramaros túráról, saját pénzeszközöket beruházva…
Bár a világ borsajtójában nagyjából semmit nem írnak a magyar borászatról, azért egy évben egyszer valami megjelenik Tokajról. Ezt az éves rendes riportot pipálta ki most a Wine Spectator, amikor júniusi számában néhány tokaji bort tesztelt.
A BORIGO magazin minden év júniusi számában teszteli a nyári borokat, a könnyű fehéreket és a rozékat. Most is így történt, ebből az írásból azt is meg lehet tudni, miért is érdemesebb ezen a nyáron fehéret inni. Aki még többet akar tudni, vegye meg a magazint...
Már jócskán elcsépeltük ezt a reneszánszt, de momentán nem tudunk ennél jobbat, merthogy tényleg újra és újra felfedezzük… Az a helyzet, hogy e sorok írójának a legkedvesebb fehérborai a világon a német-osztrák rizlingek, zöldveltelinik és társaik. Éppen ezért fokozott érdeklődés váltott ki a riesling.hu kóstolója, amely közel két tucatnyi ilyesmit ígért.
E hasábokon szeretnők visszahozni a korabeli Figyelőben megjelent lágy rovatot, 1-2 flekkben irogatni jókat remek tételekről...
Nos, ezen cikk jelentős részben a véletlennek köszönhető. Csobáncon járva Nagy László, a Villa Tolnay birtokigazgatója a látogatás végén kezünkbe nyomott egy palackot és sokat sejtetően mosolygott…
Villány (és Szekszárd is…) már vagy fél évtizede hangsúlyozza a cabernet franc-nak, mint fajtának a jelentőségét, miszerint ez lenne a kitörési pont a világ felé. Mivel minket is jelentősen érdekel ez a téma, éppen ezért most újabb adalékkal próbálunk olvasóinknak is szolgálni.
Az tényleg nagyon izgalmas dolog, amikor egy valamilyen ország/régió nagy borait odapattintjuk a világelit mellé, mutassák má’ meg, hogy mit tudnak. Csinálunk ilyet magunk is néha titokban, és az előkép naná módon Párizs.
Tulajdonképpen már harmadszor adunk közre Királyudvar évjárat bemutatót a BORIGO hasábjain, a nyájas olvasó persze kérdezheti: miért e nagy figyelem? Nos, egyfelől Anthony Hwang tart ilyet (értsd: más nem nagyon), tehát van mit megírni, másfelől ez a pincészet tagadhatatlanul kedvenceink közé tartozik.
A napokban e sorok írója átszervezte a BORIGO ízemlék készletének logisztikáját, ennek során egy régen elfeledett tételt vetett felszínre a vakszerencse.
2009. szeptember 12-én a Gundel Étteremben nagyszabású dupla vertikális kóstolóval mutatkozott be a Chateau Cos D’Estournel és a Tokaj Hétszőlő, az apropó pedig az volt, hogy azonos kézbe került a két birtok.

Archívum >>

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013