AKTUÁLIS


Grasevinák, autochton vörösök és csúcsminőségű kékfrankosok!

Augusztus végén kijött a nyomdából a legújabb BORIGO, idén immár negyedszer. Benne horvát Grasevinák, autochton vörösborok és csúcsminőségű kékfrankosok.
Írta: Borigo


Címlapsztorinkban az őshonos kékszőlő-fajtákról írunk, nem is keveset. Ami biztos, hogy az útkeresés időszakában vagyunk: csókaszőlőt elvétve találni, vagány kadarkát se sokan termelnek. Annál jobb a helyzet a kékfrankos háza táján, itt az egyetlen „szépséghiba”, hogy az osztrákok is sokat várnak ettől a fajtától és ezt nem is rejtik véka alá, intenzíven kommunikálnak róla.

Horvátország komolyan foglalkozik a Grasevinával, vagyis az olaszrizlinggel. Bizonyítja ezt a többnapos zágrábi konferencia is, amelyen ott járt a BORIGO munkatársa, Demők Nóra, aki meg is írta, hogy mit látott.

Írtunk még a 25 éve pályán lévő Koch Csabáról,, 2016-os egri, villányi és szekszárdi hordómintákról, vintage borokról és a gyöngyösi BoriMamiról (Pintér Árpi csodás ételfotóival).

Végül, de nem utolsó sorban, Grecsó Krisztián következő, szeptember 18-án megjelenő kötetéből közöltünk egy részletet. A Harminc év napsütés címötletét is adó írását a BORIGO-ban olvashatjátok először.
Keresd a jobb újságárusoknál vagy rendeld meg kényelmesen, pár kattintással itt: http://borigo.hu/elofizetes/


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013