AKTUÁLIS


Megjelent a BORIGO decemberi száma

Tizenegyedik alkalommal jelenik meg a magazin talán leginkább várt listája, a BORIGO TOP100. Az év végére kiderült, hogy kit illet az Év Borászata-cím, ki az Év Meglepetése és hogy honnan kerül ki az Év Bora. Remek olvasmányt jelent a dupla gasztronóm rovat, Ercsey Dani Villány-Loire összehasonlító tesztje és Tompa Imre interjúja Lőrincz György borásszal, a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet vezetőjével.
Írta: Borigo


2015-ben is elkészült a lista, amely megmutatja, hogy melyek voltak az év legizgalmasabb borai Magyarországon. A magazin történetében először egy pincészet duplázott, másodszor is elnyerve az Év Borászata-díjat. Az idei évre még inkább igaz, mint a tavalyira: minden eddiginél nehezebb volt bekerülni a TOP100-ba.




Két oldalt szenteltünk a 2015-ös Év Meglepetése-címet elnyerő tolnai pincészetnek. A Tűzkő Birtok nem új versenyző, mégis, hosszú éveken át tartó, folyamatosan fejlődés után, 2015-re jutottak el oda, hogy látható súllyal, összesen négy borral szerepeljenek a BORIGO TOP100-ban. BGB Erdélyi Árpád birtokigazgatóval beszélgetett.

Csíki Sándor az ünnepi készülődéshez nyújt – mindig aktuális – segítséget.

A budai Café 57-ben profi sommelier, 140 tételes, folyton változó borlap és kreatív, fúziós konyha várja a borszerető vendégeket. Tompa Imre éppúgy megragadta az étterem lényegét, ahogy a hely hangulata a jelentős törzsvendégi kört.

Serényi Zsoltot nem csak tetkóiért lehet szeretni. A tévében sokan és sokat tanulhattak tőle, néhány hónapja pedig az Erzsébet téri Terminál vendégeit varázsolja el smokerével és a benne készülő különleges barbecue-ival. Minderről Demők Nóri írt nekünk, az ételeket pedig Pintér Árpi fotográfus örökítette meg.




Nork Kata tovább folytatja edukációs misszióját, ezúttal megtudhatjuk, hogy mi fán terem a kávé – szó szerint.

Senkinek sem kell bemutatni Lőrincz György egri borászt. Szaktudása, szerénysége, kitartása példaértékű, nem véletlenül irányítja az ország egyik vezető pincészetét. Tompa Imre kérdésein keresztül kicsit közelebbről is megismerhetjük az elhivatott szakember karizmatikus gondolatait.




Ercsey Dani az igen tanulságos cabernet franc párviadalról ír, melyen Villány és Loire legszebb borait kóstolták össze az ítészek, hogy milyen eredménnyel, megtudható legfrissebb számunkból.

A BORIGO Magazin megvásárolható a szerkesztőségben (1081 Budapest, Kenyérmező utca 6.), valamint elérhető az alábbi linkre kattintva:
www.borigo.hu/elofizetes/


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Megjelent a BORIGO decemberi száma

Tizenegyedik alkalommal jelenik meg a magazin talán leginkább várt listája, a BORIGO TOP100. Az év végére kiderült, hogy kit illet az Év Borászata-cím, ki az Év Meglepetése és hogy honnan kerül ki az Év Bora. Remek olvasmányt jelent a dupla gasztronóm rovat, Ercsey Dani Villány-Loire összehasonlító tesztje és Tompa Imre interjúja Lőrincz György borásszal, a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet vezetőjével.
Írta: Borigo


2015-ben is elkészült a lista, amely megmutatja, hogy melyek voltak az év legizgalmasabb borai Magyarországon. A magazin történetében először egy pincészet duplázott, másodszor is elnyerve az Év Borászata-díjat. Az idei évre még inkább igaz, mint a tavalyira: minden eddiginél nehezebb volt bekerülni a TOP100-ba.




Két oldalt szenteltünk a 2015-ös Év Meglepetése-címet elnyerő tolnai pincészetnek. A Tűzkő Birtok nem új versenyző, mégis, hosszú éveken át tartó, folyamatosan fejlődés után, 2015-re jutottak el oda, hogy látható súllyal, összesen négy borral szerepeljenek a BORIGO TOP100-ban. BGB Erdélyi Árpád birtokigazgatóval beszélgetett.

Csíki Sándor az ünnepi készülődéshez nyújt – mindig aktuális – segítséget.

A budai Café 57-ben profi sommelier, 140 tételes, folyton változó borlap és kreatív, fúziós konyha várja a borszerető vendégeket. Tompa Imre éppúgy megragadta az étterem lényegét, ahogy a hely hangulata a jelentős törzsvendégi kört.

Serényi Zsoltot nem csak tetkóiért lehet szeretni. A tévében sokan és sokat tanulhattak tőle, néhány hónapja pedig az Erzsébet téri Terminál vendégeit varázsolja el smokerével és a benne készülő különleges barbecue-ival. Minderről Demők Nóri írt nekünk, az ételeket pedig Pintér Árpi fotográfus örökítette meg.




Nork Kata tovább folytatja edukációs misszióját, ezúttal megtudhatjuk, hogy mi fán terem a kávé – szó szerint.

Senkinek sem kell bemutatni Lőrincz György egri borászt. Szaktudása, szerénysége, kitartása példaértékű, nem véletlenül irányítja az ország egyik vezető pincészetét. Tompa Imre kérdésein keresztül kicsit közelebbről is megismerhetjük az elhivatott szakember karizmatikus gondolatait.




Ercsey Dani az igen tanulságos cabernet franc párviadalról ír, melyen Villány és Loire legszebb borait kóstolták össze az ítészek, hogy milyen eredménnyel, megtudható legfrissebb számunkból.

A BORIGO Magazin megvásárolható a szerkesztőségben (1081 Budapest, Kenyérmező utca 6.), valamint elérhető az alábbi linkre kattintva:
www.borigo.hu/elofizetes/


« Vissza az előző oldalra