AKTUÁLIS


Megjelent a BORIGO decemberi száma – vaskosabb, mint valaha.

Minden idők legterjedelmesebb BORIGO Magazinját veheti kézbe az olvasó. Benne az Év Bora, az Év Borászata, az Év Meglepetése, a BORIGO 100, valamint elkészítettük az újdonságnak számító 2017-es Kalauzt is, 500-nál is több borral. Mindez 146 oldalon.
Írta: Borigo


Tizenharmadszor veheti a kezébe az olvasó a lap decemberi számában az év talán leginkább várt listáját, a BORIGO 100-at. Soha nem látott versengés alakult ki a borvidékek és a pincészetek között, de azért sikerült megválasztanunk az Év Borát, az Év Borászatát és az Év Meglepetését. A borászatok versenyét mindössze fél pont döntötte el, de nem kettő, hanem öt (!) pincészet között. Végül egy ismert balatoni pincészet végzett első helyen – hogy ki, azt nem árulhatjuk el. Nagyinterjút készítettünk tehát Füreden, benne rengeteg fontos mondattal és gondolattal.

Ismét egy újdonsággal állt elő a BORIGO Magazin. A már évek óta hagyománnyá vált BORIGO 100 mellett ezúttal elkészítettük 2017-es Kalauzunkat. Úgy gondoljuk, hogy régóta nincs már éves összefoglaló kiadvány a magyar boroknak, ami van, az sok vitára ad okot. Hosszú évek óta azt érezzük, hogy a BORIGO tesztjei adják a legkonzisztensebb eredményeket, most úgy gondoltuk, hogy az adott év (szinte) teljes anyagát egy kötésben is érdemes bemutatni, egy picit átszerkesztve, egységesítve.

A 146 oldalas kiadványban jutott másnak is hely. Bemutatjuk a kiváló pannonhalmi Viator Éttermet, ahol a főapátság borai mellett kimagasló ételeket is kipróbálhatunk, valamint a budapesti Veritas új belvárosi borbárját, ami a borkínálat mellett az ételekkel is felhívja magára a figyelmet. Ha már ott voltunk, interjút készítettünk a borbár szakmai tanácsadójával, Szik Mátyás örökös magyar bajnok sommelier-vel.

Hosszabban foglalkoztunk a szintén budapesti Babel Étteremmel, amit a szakértők az ország legjobbjai között tartanak számon, nem véletlenül. Ajánlunk még negyvenhárom pezsgőt és bemutatjuk a 25 éves Disznókő szinte összes aszúját Mészáros László birtokigazgató segítségével, a Lecsengésben pedig a szokásosnál hosszabb írást közlünk Grecsó Krisztián tollából.

Az új lapszámot keresd a jobb újságárusoknál vagy rendeld meg most kedvezményesen, év végi előfizetői akciónk keretében! www.borigo.hu/elofizetes/


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2013